Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمار تا 40 هزار میلیارد تومانی که از میزان فرار مالیاتی در کشور منتشر شده است حکایت از وجود منافذ در قوانین و سیستم های اقتصادی در کشور دارد. یکی از این ابزارها که هم اینک نقطه ضعف آن برای پول شویی و فرار مالیاتی مشخص شده، حساب های اجاره ای است. بررسی ها نشان می دهد که از حساب های اجاره ای به دو صورت سوء استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین شکل سوء استفاده مربوط به استفاده از دستگاه های کارت خوان است.


 به نقل از مدیرکل مبارزه با پول شویی و مبارزه با فرار مالیاتی، هم اینک 4.3 میلیون مودی مالیاتی در کشور وجود دارد. با این حال، تعداد هفت میلیون کارت خوان در کشور داریم که معلوم نیست چه تعداد از آن ها واقعاً مربوط به مودیان مالیاتی است. خانی به ترفندهای فرار مالیاتی در این زمینه اشاره کرده و گفت: متاسفانه برخی فعالان اقتصادی به نام افرادی که از معافیت مالیاتی برخوردارند اقدام به دریافت کارت خوان می‌کنند یا این کارت خوان‌ها به نام منشی، کارمند یا افراد دیگر است که در این جا بحث فرار مالیاتی مطرح می‌شود. به گفته وی، با وجود این مسئله، بانک مرکزی در صدد سامان دهی این حوزه با اختصاص شناسه یکتا برای دستگاه های کارت خوان است. این بانک طبق قانون مکلف شده تا با همکاری سازمان مالیاتی در مدت یک سال (تا نیمه اسفند امسال) پایانه‌های کارت خوان و ابزارهای اینترنتی پرداخت را سامان دهی کند. در این زمینه، همه دستگاه‌های کارت خوان در کشور باید یک شناسه یکتا دریافت کنند و از آن تاریخ، هر دستگاهی که فاقد این شناسه‌ها باشد باید غیر فعال شود. وی افزود: با ارائه شناسه به دستگاه های پوز مشخص می‌شود که این دستگاه ها به صورت اجاره‌ای کار نمی‌کند و دستگاه پوزی که به نام منشی و ... باشد، غیر فعال خواهد شد.
اما شکل دیگر سوء استفاده از حساب های اجاره ای به صورت وکالت از صاحب حساب است که در این فرایند، عملاً حساب تصرف شده و از آن به صورت مستقیم سوءاستفاده می شود. مدیر کل مبارزه با پول شویی سازمان مالیاتی در این زمینه با اشاره به این که هم‌اکنون 500 میلیون فقره حساب بانکی در کشور وجود دارد، گفت: مشخص نیست این حساب‌های بانکی با چه هدفی و توسط چه افرادی استفاده می‌شود.
وی در خصوص سامان دهی این تعداد حساب بانکی در کشور گفت: در حال رایزنی هستیم تا اعتبار سنجی صاحبان حساب توسط بانک ها انجام شود. در این زمینه، بانک مرکزی سامانه‌ای راه اندازی کرده تا صاحبان حساب متناسب با نوع فعالیت‌شان اعتبار سنجی و متناسب با آن حساب شان رصد ‌شود. بر این اساس اگر این حساب ها خارج از اعتبار لحاظ شده، گردش مالی داشته باشند جزو دسته با ریسک بالای پول شویی یا فرار مالیاتی قرار می‌گیرند.

2323

کد خبر 1289688

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کارت خوان الکترونیکی ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس استان البرز باشگاه استقلال سینمای ایران لیگ برتر نوزدهم خودروسازان فدراسیون فوتبال روسیه محمدعلی نجفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۰۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش  خبرگزاری تسنیم، شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور با علام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به¬دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (181) قانون مالیات¬های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های  1397 لغایت 1401 فروشی بالغ بر 860  میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

مستوفی افزود: شخص مذکور مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های ‌مالیاتی، صرفا مبلغ 100 میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال 1401 ابراز نموده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام می¬باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط
  • توجه دولت و دولتمردان به سامان دادن اقتصاد کشور ضروریست
  • جزییات ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان و تجارت اعلام شد
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • هویت شهید «مجتبی نادر طهرانی» شناسایی شد
  • پسورد Password و حقایق جالب آن
  • پسورد و حقایق جالب آن
  • آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است
  • تعیین فرصت ۶ ماهه برای پرداخت حق سهم شهرداری از اراضی الحاقی
  • انتقادفرماندار شهرستان بستان آباد ازعدم پرداخت وام‌های تکلیفی بر عهده نهاد‌ها