Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@10:09:36 GMT

کرونا را در خرید دور بزنید!

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۵۶۰۵

کرونا را در خرید دور بزنید!

با شیوع ویروس کرونا، شناخت و استفاده از روش‌های خرید و فروش مبتنی بر فناوری‌های نوینی که کاملاً مجازی و بدون استفاده از اشیایی چون پول نقد، کارت و دستگاه کارت‌خوان باشد بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، بازگشایی برخی مراکز ارائه‌دهنده کالا و خدمات و افزایش روند خرید در میان مردم، امکان انتشار ویروس کرونا از طریق پرداخت نقدی و کارت‌خوان‌ها افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل بر آن شدیم تا تعدادی از روش‌های خرید و پرداخت وجه به صورت الکترونیکی و بدون تماس با هیچ وجه نقد، کارت بانکی و دستگاه کارت‌خوان را معرفی کنیم.

اولین راه خرید و فروش این است که شما از فروشنده درخواست کنید شماره کارت یا شماره حساب خود را برای پرداخت وجه در اختیارتان قرار دهد و پس از پرداخت، تصویر رسید الکترونیکی را برای او ارسال کنید، و یا به وی نشان دهید. این روش اگرچه زمان‌بر است اما خطر انتقال ویروس را به صفر می‌رساند.

برای پرداخت از طریق شماره کارت یا شماره حساب، راه اول این است که در بانک مبدأ خود، یک حساب اینترنت بانک باز کنید و از طریق آن پرداخت‌های خود را انجام دهید؛ بیشتر بانک‌های کشور دارای خدمات اینترنت بانک هستند و علاوه بر انتقال وجه، خدمات دیگری همچون صورتحساب، ده گردش آخر، خرید شارژ و پرداخت تسهیلات را نیز ارائه می‌دهند.

راه دوم استفاده از اپلیکیشن یا درخواست‌نامه‌های موبایلی انتقال وجه است. برخی از این درخواست‌نامه‌ها توسط بانک‌ها و برخی دیگر توسط شرکت‌های مستقل خدمات‌دهنده امور بانکی ایجاد شده‌اند. برای استفاده از درخواست‌نامه‌های انتقال وجه، کافی است که آن‌ها را در اینترنت جست‌وجو کرده و پس از انتخاب و نصب بر روی گوشی هوشمند خود، با اتصال به اینترنت از آن بهره ببرید.

راه سوم استفاده از پیام‌رسان‌ها و نرم‌افزارهایی است که در کنار خدمات اصلی خود، خدمات انتقال وجه را نیز انجام می‌دهند؛ از جمله آن‌ها می‌توان به پیام‌رسان‌های بله و آی گپ اشاره کرد.

برخی از محدودیت‌های روش‌‌های فوق عبارت‌اند از نیاز به اینترنت، گوشی هوشمند، محدودیت در بانک عامل کارت مقصد یا مبدأ، احتمال بالای خطا در وارد کردن شماره‌ کارت یا حساب و محدودیت سقف جابجایی پول؛ با این حال از شیوه‌های مؤثر و در دسترس و فراگیر برای انتقال وجه است.

روش دیگر، خرید مستقیم از فروشگاه‌های اینترنتی است که به طور مستقیم با وارد کردن یک شماره کارت و رمز دوم خرید انجام می‌گیرد. با توجه به قانون الزام مرجوعیت کالا در خصوص فروشگاه‌های اینترنتی، خریدار می‌تواند با خیال راحت خرید کند و در صورت عدم رضایت آن را برگرداند. از محدودیت‌های این روش محدودیت ارائه کالا و خدمات به مشتری، محدودیت انتخاب از بین چند کالا یا خدمت و عدم ارائه سرویس در مناطق کوچک، کم جمعیت یا دور افتاده است.

یک روش دیگر که بدون استفاده از دستگاه‌های کارت‌خوان انجام می‌شود و از محدودیت بسیار کمتری برخوردار است، بهره‌گیری از فناوری QR code است. طی این فناوری، کارت بانکی و دستگاه کارت‌خوان حذف می‌شوند و خریدار با اسکن بارکد بر روی گوشی خود، با استفاده از نرم‌افزار مربوطه، نسبت به پرداخت هزینه کالا اقدام می‌کند.

۱۷ اسفندماه ۹۸ بود که داوود محمد بیگی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی درباره لزوم استفاده از فناوری QR code برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا سخن گفت و از طرح پذیرندگی جامع بارکدهای پرداخت از سوی بانک مرکزی برای یکسان‌سازی بارکدها و قابلیت پذیرش بارکدهای مختلف توسط اپلیکیشن‌های فعال در حوزه‌ی پرداخت خبر داد.

در حال حاضر تعدادی از بانک‌ها و نرم‌افزارهای پرداخت به صورت پراکنده به ارائه خدمات QR کد می‌پردازند.

از جمله محدودیت‌های این روش، نیاز به داشتن گوشی هوشمند با قابلیت اسکن، نرم‌افزار مربوطه و اینترنت، و محدودیت سقف پرداخت است و از مزایای آن، امنیت بالا، عدم نیاز به کارت‌خوان و کارت و تماس فیزیکی و سهولت در پرداخت است.

انتهای پیام/۶۳۰۵۸/ر۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری ویروس کرونا بانک مرکزی کرونا انتقال وجه کارت خوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۵۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم پرداخت شده است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سید رسول میرخلفی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان گفت: در طرح نهضت ملی مسکن نیز تاکنون برای افزون بر هشت هزار پرونده تسهیلات مصوب پرداخت شده است.

میرخلفی گفت: ۵۱.۸ همت منابع مالی استان قم طی سال گذشته در مجموع به ۲۱۱ هزار فقره پرونده معرفی شده به بانک‌ها پرداخت شده است.

وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، منابع بانکی استان قم ۲۰ درصد رشد داشته و بیست و یکمین استان کشور از نظر سهم منابع مالی بوده است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان ادامه داد: همچنین استان قم با رشد ۴۱ درصدی مصارف منابع مالی در سال گذشته در رتبه دوم کشور قرار گرفته که یک موفقیت قابل‌توجه برای این استان است.

میرخلفی با اشاره به بهبود وضعیت و نسبت بین منابع و مصارف بانکی خاطرنشان کرد: نسبت بین منابع و مصارف منابع مالی استان هم اینک به ۸۳ درصد رسیده است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان قم اظهار داشت: ۷۹ همت مجموع منابع مالی قم در بین ۲۱ بانک فعال در این استان بوده است.

وی عنوان کرد: ۹ همت تسهیلات قرض‌الحسنه تکلیفی نیز سال گذشته برای ۱۲۱ هزار پرونده پرداخت شده که بخش مهمی از آن در حوزه ازدواج، فرزندآوری و خوداشتغالی بوده است.

دیگر خبرها

  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • پرداخت تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم
  • تسهیلات ۸ هزار پرونده طرح نهضت ملی مسکن قم پرداخت شده است